Henk van Assen geeft u een update van alle BTW-perikelen in de horecasector. In de horecasector zijn hoteleigenaren, eigenaren van vakantiewoningen maar ook restaurant- en caféhouders actief. Al deze ondernemers hebben dagelijks te maken met verschillende facetten van de BTW. Daar horen vragen bij als:
- Vallen de prestaties onder het verlaagde BTW-tarief van 9% of is het ‘standaard’ BTW-tarief van 21% BTW van toepassing?
- Wat is de impact van aangeboden ‘extra’ diensten, denk aan wifi, parkeren of fietsverhuur?
- Welke gevolgen heeft de ‘nieuwe’ kleine ondernemersregeling (KOR) voor bijvoorbeeld eigenaren van recreatiewoningen?
- Welk BTW-tarief is van toepassing bij de verkoop van mixdrankjes, vergaderarrangementen en/of feestjes en partijen?
- Wanneer is BTW verschuldigd bij de verkoop van diner cards of muntjes voor een party?
- Maakt het verschil voor de BTW of een maaltijd in het restaurant wordt genuttigd of wordt thuisbezorgd?
- En wat zijn de gevolgen voor de BTW als er een ‘greep’ uit de kas is gedaan?
- Waar let de Belastingdienst op bij een controle?
Kortom, tussen het moment dat een klant een drankje en een maaltijd bestelt en het moment dat hij of zij afrekent en een fooi geeft zijn er al heel wat BTW-gerelateerde vragen te stellen. BTW-specialist Henk van Assen bespreekt met u in deze sessie wat nu de echte aandachtspunten voor de omzetbelasting zijn.